BLOG


...
03.03.2024
Adak-Akika- Şükür - Su Kuyusu

Su kuyusu açma projeleri ile hayatı değiştiriyoruz. Su, yaşamın temelidir ve kırsal bölgelerde su kuyuları, içme suyu, tarımsal sulama ve sağlık için hayati önem taşır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak su kuyusu projelerimizle, Uganda, Çad, Bangladeş, Afganistan ve Somali gibi bölgelerde suya erişimi artırıyoruz. Ayrıca adak, akika ve şükür kurbanlarıyla da Allah'a şükür ve niyetlerimizi ifade ediyoruz. Bağışlarınızla bu projelere destek olabilirsiniz. Bağış yapmak için çeşitli kanalları kullanabilirsiniz.

...
04.03.2024
Fitre Fidye Fıtır Sadakası - Zekât-Sadaka

Ramazan ayının manevi atmosferinde, Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Fitre, Fidye, ve Fıtır Sadakası gibi önemli ibadetlerin yanı sıra, sürdürülebilir bir destek olan Süt Keçisi bağışlarımızla ihtiyaç sahiplerine umut oluyoruz. Fitre, Ramazan ayının sonunda oruç tutan her Müslümanın vermesi gereken bir ibadet olup, Yedi Başak olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

...
05.03.2024
Sebze Paketi Dağıtımı - Ekmek Dağıtımı - Kuranı Kerim Bağışı

Hayırseverlerimizin desteğiyle Ramazan boyunca gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetler, toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutmak ve ihtiyaç sahiplerine umut olmak adına büyük önem taşımaktadır. Siz de bu güzel gelenekte yer alarak web sitemiz üzerinden bağış yapabilir ve ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazanlarını daha huzurlu geçirmelerine katkıda bulunabilirsiniz.

...
06.03.2024
Gıda Kumanya Kolisi - İftar Yemeği Bağışı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak için gıda kolisi, iftar yemeği ve bayram kıyafeti gibi çeşitli yardım faaliyetlerini sürdürmektedir. Hayırsever vatandaşların destekleriyle ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyoruz. Siz de web sitemizden veya farklı kanallar aracılığıyla bağış yaparak bu güzel geleneğe katkıda bulunabilirsiniz. Gelin hep birlikte gönül köprüleri kuralım.

...
18.02.2024
Zekat - Zekat Ne Zaman Verilir? - Sadaka Kimlere Verilir?

Zekat

Zekat verme, genellikle İslam'ın beş temel sütunundan biri olarak kabul edilir ve gönülden inanan Müslümanlar için önemli bir sorumluluktur. Ancak, detaylar ve kurallar fıkıh (İslam hukuku) alanında incelenir ve bireyin mali durumuna göre değişebilir. Zekatın veriliş biçimi, kimlere verilebileceği ve nasıl hesaplanacağı gibi konular konuyla ilgili detayları içerir. Zekat, İslam'ın beş temel ibadetinden biri olan bir sadaka sistemidir. 

...
20.02.2024
Zekat Nedir? - Zekat Kimlere Verilir? - Zekat Kimlere Verilmez?

Zekat kimlere verilir?

Senelerdir Zekat kimlere verilir? Sorusunun altında binlerce cevap aldığımız başlıklar inceledik, makaleler okuduk ve programlar dinledik. Bunların temelde hepsi zekat konusunun Müslüman alemi için oldukça hassas olmasıdır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler kuran ve hadisler doğrultusunda kendi araştırmalarımızı yaptık ve zekat yardımlarımıza 2024 yılında da her dönemki gibi güvenilir ve şeffaf şekilde devam ediyoruz.

...
19.02.2024
Yurt Dışı Kurban Bağış - Adak Bağış

Adak bağış

Adak bağış, Dinimizde önemli bir yer tutan bir ibadet ve sadaka şeklidir. Adak, bir kişinin Allah'a olan şükranını ifade etmek veya bir dileğinin gerçekleşmesi için bir vesile olarak kabul edilir. Kişi, Allah'tan bir isteğini yerine getirmesi için bir vaatte bulunur ve bu vaadi gerçekleşirse adak yerine getirilir. 

...
18.02.0004
Yurt içi Adak bağışı - Şükür Kurbanı Nedir?

Şükür kurbanı nedir?

Şükür kurbanı nedir? Sorusu her ne kadar şükür kurbanının ne amaçla kesildiği bilinse de detaylara hakim olunamadığından akıllarda kalan konulardan birisidir. Şükür kurbanı, İslam'ın bir ibadet geleneği olan Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bu ibadet, Hz. İbrahim'in Allah'ın emri üzerine oğlu İsmail'i kurban etmeye hazırlandığı, ancak Allah'ın bir koç göndererek Hz.İsmail'i kurtardığı anlatılan bir olaya dayanır.

...
18.02.2024
Akika Kurbanı Bağışı - Güvenilir Adak Bağışı

Akika kurbanı bağışı

Yedi Başak insani Yardım Derneği olarak Akika kurbanı bağışı faaliyetlerimize 2024 yılında devam etmekteyiz. 

Akika kurbanı adak ve ayında kesilen kurbanlardan farklı olarak daha az bilinen bir kurban çeşididir. Bu sebeple bu konu hakkında bilgilendirici içerikler ortaya koymak ve bu faaliyetimizi temellendirmek isteriz. Öncelikle Akika kurbanı, dinimizde sıklıkla bilinen, uygulanan ve önemli bir yer tutan bir ibadettir. Adını, Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in Allah'a olan sadakatini simgeler. 

...
17.02.2024
Adak Bağış - Akika Kurbanı Bağış

Adak bağış

Adak kurbanı, dinimizde bir adak niyetiyle kesilen kurban anlamına gelir. Adak, bir kişinin Allah'a yönelik bir niyetle taahhüt ettiği bir şeyi gerçekleştirmeyi vaat etmesidir. Kurban ise, bu niyetle kesilen hayvan demektir. Dinimizde adak kurbanı, genellikle kişinin bir dileğinin gerçekleşmesi, bir sıkıntısının giderilmesi veya Allah'a şükran borcu ödeme niyetiyle kesilir. Adak kurbanı, dinimizin kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Bu kurban, genellikle belirli bir süre zarfında yerine getirilmesi gereken bir söz veya taahhüt üzerine yapılır. Örneğin, bir kişi bir dileğinin gerçekleşmesi için Allah'a bir kurban adarsa, bu kurbanı kesmekle yükümlüdür. İslam'da adak kurbanı, kurban bayramı döneminde de sıklıkla gerçekleştirilir. 

...
18.02.2024
Su Kuyusu Açtırma Maliyeti - Afrika Su Kuyusu Bağış

Su kuyusu açtırma bedeli

Afrika'da bir su kuyusu açtırmanın bedeli, bölgesel faktörlere, yerel şartlara ve su kuyusunun derinliğine bağlı olarak değişebilir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler bu faktörleri de göz önünde bulundurarak asgari düzeyde ücretler belirlenmesi için çalışıyoruz. Toprak yapısı, su seviyeleri, jeolojik koşullar ve yerel işçilik maliyetleri gibi faktörler etkili olabilir. Genelde su kuyusu projeleri için yerel koşullara uygun mühendislik değerlendirmeleri yapılır ve buna göre maliyet belirlenir.

...
09.02.2024
Afrika’da su kuyusu açtırmak - Su kuyusu açma

Afrika'da su kuyusu açtırmak, hem İslami hem de insani bakış açılarıyla büyük öneme sahiptir.  Dinimizin bize gösterdiği yol neticesinde anlıyoruz ki, su hayatın temel bir unsuru olarak kabul edilir ve suyun temini insanların hayat şartlarını iyileştirmek anlamına gelir. Dinimiz, insanlara yardım etmeyi, zor durumda kalanlara destek olmayı ve yoksullara yardım elini uzatmayı vurgular. Afrika'da su kuyusu açtırmak, bu öğretilere uygun bir şekilde insanlara hayati bir ihtiyaç olan suyu sağlamak anlamına gelir. Bu, dinimizin anlayışına göre insanlık değerlerini uygulamanın bir yolu olarak görülebilir. Ayrıca, Afrika'da su kuyusu açtırmak insani bir perspektiften de büyük önem taşır. Su, temizlik, içme, tarım ve arındırma gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında kilit bir rol oynar. Su kuyularının açılması, suya erişim konusundaki eksiklikleri giderebilir, hastalıkların yayılmasını önleyebilir ve tarım projelerine olanak sağlayarak gıda güvenliğini artırabilir.

...
10.02.2024
Afrika Su Kuyusu Açtırma - Su kuyusu - Su Kuyusu Açtırma

Su kuyusu

Afrika’ya su kuyusu açtırmak, birçok önemli nedeni içerir. Yedi başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler için en temel sebepleri sizlere açıklamak isteriz. Afrika'nın birçok bölgesinde su kaynakları sınırlıdır. Su kuyuları, yerel topluluklara temiz içme suyu sağlayarak su ihtiyacını karşılar. Bunun yanı sıra temiz su, hastalıkların yayılmasını önler. Su kuyuları, su kaynaklarının kirlenmesini engelleyerek topluluk sağlığını korur. Su kuyuları, tarım faaliyetlerini destekleyerek gıda üretimini artırabilir. Bu da yerel ekonomiyi güçlendirebilir. Su kaynağına yakın yerlerde su kuyularının olması, çocukların okula gitme olasılığını artırabilir. 

...
10.02.2024
Ramazan Ayı Ne Zaman? - Ramazan Başlangıcı 2024 - Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Başlangıcı 2024

Ramazan ayı 2024 yılı için 11 Mart Pazartesi günü başlayıp 9 Nisan Salı günü sona erecektir. Ramazan dinimizce en faziletli aylardan birisidir. Birbirini takip eden üç aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan aylarının son ayıdır. Bu ay içerisinde sağlıklı Müslümanlara oruç tutmak farz kılınmıştır. Ramazan ayı bereketi, bolluğu, huzuru ve kalplerimize verdiği serinliği ile on bir ayın sultanı olarak bilinmektedir. İslam’ın beş temel ibadetlerinden olan oruç tutmanın farz olduğu bu ayda hem zihinsel hem de fiziksel olarak birçok iyileşme vardır. Ruhsal arınma, manevi güçlenme ve ibadetlerini arttırma ayı olarak da düşünülebilir. Bunun yanı sıra bizlerce oldukça önemli olan yardımlaşma, komşuluk, herkesin sofrasına yemek girmesi, Fitrelerin ödenmesi, için bir vesile olarak da görülebilir. Bu ay içerisinde sadakalarımızı, zekâtlarımızı vererek, bolca dua ederek, tutmadığımız oruçların fitrelerini kimsesiz, yoksul, yardıma muhtaç kimselere vererek insanlara destek olabildiğimiz ve ibadetin hayrını da arttırdığımız bir aydır. 

...
10.02.2024
Fitre Ne Kadar - 2024 Fitre Ne Kadar? - Fitre 2024

Fitre Ne Kadar?

Halk arasında Fıtır Sadakası veya Fidye de olarak bilinen Fitre Ramazan ayının son günü verilen ve miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen bir ücrettir. Ramazanın son gününe sağlıkla ulaşmayı kutlamak ve bu hayrı zenginlerin yoksul, kimsesiz veya ihtiyaç sahibi kişilerle paylaşmasına vesile olan bir sadaka türüdür. 

2024 Fitre Ne kadar

Fitrenin vacip olması Buhari’den alınan hadis kaynaklarınca sünnetle sabittir. Peygamberimizin sünneti ve aynı zamanda da ramazan aynının vacip bir ibadeti olan Fitre verilmesi vacip sadakalardandır. 


...
30.01.2024
Gazze için nereye yardım yapılır?

Gazze Çadır Bağışı ile Barınma İhtiyacına Destek Olun:

Gazze'de yaşanan acil durum, insanların evsiz kalmasına ve yaşam koşullarının zorlaşmasına sebep olmuştur. Hava şartlarına maruz kalan siviller, sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilir ve güvenli bir yaşam alanına ihtiyaç duyar. Gazze Çadır Bağışı kampanyamızla, bölgedeki insanlara geçici barınma imkanı sağlayarak, onları olumsuz etkilerden koruma amacındayız.

...
27.11.2023
Gazze Acil Yardım Projelerine Destek Olun - Filistin'deki Mazlumlara Umut Işığını Birlikte Taşıyalım

Filistin'e Acil Yardım Kampanyası: Birlikte Umuda Yolculuk

Filistin'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayın! Yedi Başak İnsani Yardım Derneği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen acil yardım kampanyası kapsamında, Filistin'e umut dolu bir yardım gemisi yola çıktı.

...
Afrikada su kuyusu nasıl açtırabilirim?

Afrika'da su kuyusu nasıl açtırabilirim? Su kuyusu açma izni nasıl alınır? Afrika'da su kuyusu açtırma kaç TL? Afrika'da kuyu açtırmak kaç para 2023? Afrika'da su kuyusu açtırmak için nereye başvurulur? Afrika'da su kuyusu açtırmak sevap mı? Afrika'da su kuyusu kaça mal olur? Su kuyusu açtırmak zekata girer mi? Su kuyusu açtırmak sadaka i cariye olur mu?

...
Adak Kurbanı nedir Kimlere verilir Nasıl Dağıtılır?

Adak Kurbanı nedir? Kimlere verilir? Nasıl Dağıtılır?

...
02.01.2023
Yetim Yardımları

*Bakara Suresi, 177. Ayet: Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ah

...
14.12.2022
Kurban Bağışı

Kurban Bayramı İslam aleminin hac görevini yerine getirdiği bir vakittir. Sözlükte ‘’Kurban’ ’Allah’a yaklaşmak ve Allah’ın da kullarına yaklaşması anlamına gelen bir sözcüktür.

...
16.12.2022
Gıda Kolisi Yardımı

Yedi Başak Derneği olarak mübarek Ramazan ayı boyunca dünya coğrafyasında yer alan milyonlarca ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi ile gıda yardımı sağlıyoruz.

...
14.12.2022
Fitre Nedir

Fitre, müslümanlar arasında "fıtır sadakası" olarak bilinmektedir. Ramazan ayında oruç tutup bayrama ulaşmanın şükrü olarak bu kutsal ayın sonuna ulaşan müslümanların dinimizin buyruğu gereği ihtiyaç sahiplerine vermekle yükümlü olduğu sadakadır.

Vacip olan fitre sünnetle sabittir.

...
08.12.2022
Zekat Nedir

Zekat vermek, İslam'ın beş şartından biridir.

Nisap olarak bilinen ve belirli bir miktarın üzerinde servete sahip olan yetişkinler ile akli melekeleri yerinde olan müslümanların serveti üzerinden %2,5 oranında zekat ödemesini ifade etmektedir.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>