Food Package Donation

16.12.2022
SHARE:
...

Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da dünya genelinde ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımını gerçekleştiriyoruz.

Yedi Başak Derneği olarak mübarek Ramazan ayı boyunca dünya coğrafyasında yer alan milyonlarca ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi ile gıda yardımı sağlıyoruz.

Yaşam mücadelesi veren ve hayatta kalabilmek için mücadele eden ihtiyaç sahibi aileler ve yetimler, ne yazık ki Ramazan ayında sahur/iftar saatleri başta olmak üzere çoğu zaman yeterli miktarda gıdaya ulaşamamaktadır.

İhtiyaç sahiplerinin gün geçtikçe en önemli ihtiyacı haline gelen gıda taleplerini siz değerli bağışçıların destekleri ile karşılıyor ve onların en savunmasız anlarında dahi besin ihtiyaçlarını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

"Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayı, aynı zamanda manevi sevinç bereketleriyle de dolu bir aydır."

Dünya genelinde yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalık ve açlığın yol açtığı mağduriyetler sebebiyle insanlar vefat etmektedir.

Bu kapsamda yetersiz beslenmeden mustarip olan ihtiyaç sahiplerine, gıda kolisi-erzak yardımı sağlayarak onlara destek olmaya çalışıyoruz.

 Gıda kolisi desteği kapsamında her yıl Ramazan ayı başta olmak üzere, yılın her ayında gıda kolisi ile  bir dizi temel gıda maddeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Bir ailenin tüm ay boyunca gıda gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanan koliler, dünyanın dört bir köşesindeki görevli ve gönüllü ekiplerimiz eşliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Yetimler, yoksullar, fakir aileler, engelliler, mülteciler, çocuk işçiler için üstün gayret sarfeden ekiplerimiz siz değerli bağışçıların destekleri ile faaliyetlerini yürütmektedir.

Ne yazık ki dünya genelinde fakirlik içinde yaşayan birçok aile, çoğunlukla aç ve susuz kalmaktadır.

Bir öğünü güvence altına almak, aileler için yürek parçalayıcı bir görev haline gelmiştir.

Bu sebeple yılın her gününde olduğu gibi Ramazan ayında da iyilik tabağınızı paylaştığınız bağışlarınız sayesinde gıda kolisi yardımıyla bir ailenin günlük yiyeceğini sağlayacaksınız.

5 kişilik bir aileye içinde un, pirinç, yağ, makarna, salça, tuz, zeytin, reçel, çay gibi birçok gıda maddesi olan bir gıda kolisi, bağışlarınız sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Gıda kolisi/erzak yardımlarınız sayesinde, yoksul aileler besleyici yemekleri tatmakla kalmaz ayrıca mübarek Ramazan-ı Şerif ayında güvenle oruç tutma fırsatını da kazanmış olur.

Suriye, Yemen, Filistin Gazze, Bangladeş, Afrika, gibi birçok ülkenin mültecileri, mülteci kamplarında derme çatma evlerde yaşam mücadelesi vermektedir.

Yıllar boyu eziyet çeken  mülteciler, Ramazan ayında nasıl sahur ve iftar yapacakları konusunda endişe duymaktadır. Bu mübarek ayda her şeyini kaybeden ve umutlarını yitirmiş olan ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımında bulunarak onların umutlarını destekleyebilirsiniz.

Her yıl Yedi Başak Derneği olarak Ramazan ayında siz değerli bağışçılarımızın destekleri ile fakirleri doyurma sünnetini yerine getiriyoruz.

Yedi Başak Derneği ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar sayesinde, gıda kolilerinin mağdur/savunmasız ailelere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlıyoruz.

Ramazan ayı içerisinde olduğu gibi yılın her mevsiminde, gıdaya ihtiyacı olan ailelere ulaşarak öğünlerini karşılamaya çalışırken sizlerin yapacağı gıda kolisi yardımları ve destekleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Resulü Ekrem Hazretlerinin sünnetini takip ederek gıda kolisi paketlerini ulaştırdığımız ailelerin acılarını sizlerle hafifletiyoruz. Yedi Başak Derneği olarak, Ramazan Ayı öncesinde de göstermiş olduğumuz faaliyetlerle ilk önce ülkemizde, sonra dünya genelinde ikamet eden ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri ulaştırarak, birçok kişiye ulaşmaya çalışıyoruz.

"Oruçluya iftar verenin oruçlunun mükafatında en ufak bir eksiltme olmaksızın onun gibi bir mükafatı olacaktır." El- Tirmizi

Her yıl ülkemizin cömert insanlarının yapmış olduğu bağışlar sayesinde, dünya çapında milyonlarca savunmasız aileyi destekledik.

En çok ihtiyaç duyulan anlarda bile yardım etmeyi hedeflerimiz arasına koyarak sayısız mazlum aile ve ülkeye yardımcı olduk.

Birinci önceliği hayatta kalmak olan bu insanlara gıda kolisi yardımı sağlayarak ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için siz değerli bağışçılarımızın desteğiyle Ramazan Ayında gönül sofralar kuruyoruz.

Gerek Ramazan ayı öncesi ve gerekse Ramazan ayında gıda kolisi/erzak yardımı paketlerimiz ile ailelerin sofralarının lezzetli olması için çaba harcıyoruz.

Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerini tadabilmeleri için ailelere ulaştırdığımız gıda kolilerinine temel gıda maddeleri yerleştiriyoruz.

Yedi Başak Derneği olarak yardımlarınızla birçok insanın iftar ve sahur konuğu olduk. Siz hayırsever bağışçılarımız sayesinde, fakirlere yardım edebilmek için durmadan yorulmadan çalışmaya gayret ediyoruz.

Unutmayın ki gıda kolileri hayat kurtarabilir. Dullara, yetimlere ve hayatta kalma mücadelesi veren herkese ulaşabilmek ümidi ile çıktığımız bu yolda, Ramazan ayında coşkulu sofraların kurulmasına önderlik ediyoruz.

Siz değerli bağışçılar Ramazan ayı 2021 bağışlarınızı, Zekat, sadaka, fitre, fidye ve adak, akika ve şükür kurbanlarınızı muhtaçlara ulaştırabilmemiz için web sitemizde yer alan yönlendirmeler doğrultusunda bağışlarınızı yapmanız bizim için önem arzetmektedir.

Unutmayalım ki yapılan bağışlar bereketi de beraberinde getirir.

Sadece bir anlığına sizin ve ailenizin yemek bulmak için çaba harcadığınızı düşünün. Zar zor yemek yediğinizi ve gece aç yattığınızı düşünün. Yeterli gıda alamayan çocuklarınızın gözlerinizin önünde bitkin halini hayal edin.

Yedi Başak Derneği olarak çıktığımız bu yolda, bu hayallerin gerçekleştiğine bizzat şahit oluyoruz. Ve ne yazık ki şahit olduğumuz bu ortamlarda milyonlarca insan açlıkla mücadele ediyor.

Yemek yemenin lüks olduğu bu alanlarda tek hedef hayatta kalabilmek.

Düzenli ve sağlıklı yemeklere ulaşamayan çocuklar salgın hastalıklara maruz kalmakta ve ne yazı ki vefat edebilmektedir. Onlar için yemek yemek, sadece hayatta kalabilmek için yaşamla ölüm arasında ince bir çizgi haline gelmiş durumda.

Bu sebeple Yedi Başak Derneği, dünyanın dört bir yanındaki mazlum toplumlara ulaşmaya çalışıyor.

İhtiyaç sahibi insanlara uzun vadeli gıda kolisi yardımı sağlamanın yanı sıra acil durumlarda da hayat kurtarıcı olmak için mücadele veriyoruz.

Yedi Başak Derneği olarak biz biliyoruz ki bu mücadelemizde Yalnız Değiliz!

Eminiz ki siz değerli bağışçılarımız, bizler aracılığıyla birçok insanın sofrasına konuk olacaktır.

Bir nevi gıda bankaları kuran derneğimiz, gıda kolileri sayesinde hayatlara dokunmaktadır.

Yedi Başak Derneği olarak yapacağınız yardımlar aracılığıyla acil durumlarda ailelerin beslenmesini sağlayacağız.

Burada emin olmanız gereken en önemli nokta, yapacağınız gıda kolisi desteği ile birçok hayata dokunacak olmanız.

"İhtiyaç sahiplerini ve fakirleri doyurmak bizleri Allah'a yaklaştıran en büyük eylemdir." 

Bu sebeple hayır işi kapsamında Rahman olan Allah'ın Rahmetini ve bereketini kazanmayı istiyoruz.

Allah Teala'nın rızasını arama ve kazanma çabalarımızı çoğaltmak ve Rabbimizin ebedi rızasını kazanmak ümidi ile yürüttüğümüz yardımlaşma seferberliğimizi, ancak siz değerli bağışçıların sayesinde gerçekleştiriyoruz.

Yardım faaliyetlerine başladığımız andan itibaren birçok muhtaç aileye gıda desteği sağladık.

Burada teşekkür etmemiz gereken ve takdir etmemiz gereken siz değerli bağışçılarımızın desteğidir.

Bu yıl da ihtiyaç sahiplerini doyurmak ve onların iftar saatlerinde yanında olabilmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Umuyoruz ki kampanyalarımız kapsamında, siz de desteklerinizi esirgemeyerek bizlere yoldaş olursunuz. Unutmayın ki hayırseverlikte yapılan yarışlar sayesinde kendisi küçük ama niyeti büyük olan zekatların ortaya çıkartacağı bereket bir başka olacaktır.

Başarı Ancak yüce Allah'ındır. Muhtaçlara ulaşmak için arzuladığımız bu başarı Allah'tandır.


Siz değerli bağışçılarımızın vermiş olduğu destekle bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 


<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>