Sürdürülebilir Kalkınma

Neden Sürdürülebilir Kalkınma Projesi?
Sürdürülebilir kalkınma, bugünün ihtiyaçlarını, gelecek kuşakların da kendi ihtiyaçlarını insan ve doğa arasında denge kurarak karşılanmasını öneren; sosyal, çevresel ve ekonomik boyutları olan bir yaklaşım olarak tanımlanmaktadır.Kalkınma, yoksulluğu ve mahrumluğu ortadan kaldırmak, toplumların refah düzeyini yükseltmek için stratejilere bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.
Yoksulluk, genel olarak tüm ülkelerde bulunan önemli bir sorun olmakla birlikte, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde daha ciddi bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya nüfusunun yaklaşık % 20’si günlük 1 Dolar’ın, % 50’si ise 2 Dolar’ın altında gelirle yaşamlarını sürdürmekte olduğu belirtilmektedir. Bu verilere göre yoksullukla mücadele konusunda acil olarak kalıcı ve kalkınmaya yönelik projelerin uygulamaya geçilmesi gerekir. Yoksul ülkelerin dinamiklerini de dikkate alarak küçük sermayeler ile kalkınmaya yönelik projeleri uygulamaya koymak en verimli çalışma olarak görülmektedir.
YEDİ BAŞAK Ne Yapıyor?
Yedi Başak,olarak ihtiyaç içinde bulunan coğrafyalarda, yoksulluk ile mücadele, istihdam üretme, hayata değer katma gibi amaçlar doğrultusunda nitelikli ve sürdürülebilir projeler üretiyoruz.
Sürdürülebilir Kalkınma Projesi kapsamında ;
- Tarım Projeleri
- Hayvancılık Projeleri
- Mesleki Eğitim Projeleri
gibi projeler ile faaliyet yapılan bölgelerde sürdürülebilir ekonomik gelişmeyi sağlamayı planlıyor. Yoksul ülkelerde yapılacak toprak ve iklim analizleriyle en uygun tarım ürünleri ve hayvan çeşitleri tespit edilerek, desteklemek, yoksulluğu önleyecek en önemli etken tezini savunuyoruz.
Tarım ve Hayvancılık Projeleri
Dünya ülkelerinin gelir sıralamasına bakıldığında tarım ve hayvancılık önemli bir yere sahiptir. Gelişmiş ülkelerde bu oran daha fazla olduğu görülmektedir. Çünkü bu ülkeler, modern tarım teknikleriyle ve modern hayvancılık uygulamalarıyla mevcut imkanlardan azami ölçülerde verim almaktadır.
Afrika ülkelerinin ekseriyeti hala geleneksel tarım ve hayvancılık ile geçimlerini idame ettirmektedirler. Fakat geri kalmışlıktan dolayı modern tarım ve hayvancılk metodları olmadığından yeterince verim alınamadığı gözlenmektedir. Bu nedenlerden dolayı insanların yaşam standartları istenilen seviyeye çıkmamaktadır. Bu alanlara yapılan küçük yardımlar büyük değişikliklere yol açmaktadır.
Yedi Başak olarak, kısıtlı imkanlarla tarım ve hayvancılık projeleri gerçekleştirmekteyiz.
Bu kapsamında;
- Tohum Destekleri,
- Sulama Sistemleri,
- Tarımda Güneş Enerjili Sulama Sistemleri,
- Bahçecilik Faaliyetleri
- Meyve Fidanları
- Damızlık Süt Keçi,Dağıtım
projeleriyle mazlumların kalkınmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Meslek Edindirme Projeleri
Yedi Başak olarak, Meslek Edindirme Projeleri ile fakir ailelerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflemekteyiz. Dünyanın farklı coğrafyalarında iyileştirme konusunda meslek kurslar açarak, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamaktayız. Kurstan mezun olanlar ya kendilerine bir kurumda iş buluyor ya da bulundukları bölgelerde kendileri iş yaparak evlerinin geçimine destek oluyorlar. Bu kapsamda Dikiş Nakış Kursları ,seyyar satıcı arabalar vb.projeler ile kendi geçimlerini idame etmelerine imkan sağlıyoruz.
Yoksul ülkelerin dinamiklerini de dikkate alarak küçük sermayeler ile kalkınmaya yönelik projeleri uygulamaya koymak en verimli çalışmadır.
Meslek kursları düzenleyerek, kursu bitiren yoksulları küçük sermeyeler ile iş yeri sahibi yapıyoruz. Bir ihtiyaç sahibine kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak düşüncesiyle bu tür kalkınma projelerini arttırarak devam ettireceğiz.
Sen Nasıl Destek Olabilirsin?
Sürdürülebilir Kalkınma Projelerimize Kurumsal Hesap Numaralarımız, PTT Posta Çeki Hesabı ve Web Sitemizden Online Bağış Seçeneklerini kullanarak bağışta bulunabilir mazlumların refah seviyesine ulaşmasına vesile olabilirsiniz.
Her türlü soru ve önerileriniz için Yedi Başak Kurumsal İletişim Hattından (0553 886 7777) destek alabilirsiniz.
Havale ve Eft yoluyla kurban bağışı yapan bağışçılarımız Açıklama Kısmına
Örn: “Bağışçı Adı Soyadı”-“Proje Adı (Tarım-Süt Keçisi-Mesleki Eğitim )”-“Mobil Telefon No” şeklinde belirtmeniz durumunda bağışınız en doğru şekilde yerine ulaşacaktır.